Publicerad den

Utbyggnad pågår!

Nu händer det saker vill vi lova!

Intresset för kaniner som produktionsdjur växer lavinartat och vi gör allt vi kan för att möta efterfrågan. Vi uppdaterar hemsidan nästan dagligen för att utöka informationen till er så om ni tycker att det saknas text på en del sidor så kan det vara så att vi helt enkelt inte har hunnit med just den biten ännu. Ni får dock gärna kontakta oss för att påpeka att ni saknar en viss del så ska vi prioritera era önskemål.

En nyhet är att vi har satt ihop olika avelspaket för att ni lättare ska komma igång med er egna produktion. Vad de består av kan ni läsa mer om på sidan om Livdjur. Självklart har vi kvar enskilda djur till försäljning för produktion, utställning såväl som sällskap.

Ansökan om startbidrag från Länsstyrelsen för att bygga ett stort kaninstall är inskickad och vi hoppas att den ska behandlas så fort det bara går. Vår kontakt med Länsstyrelsen har dock låtit meddela att de ligger efter men jobbar så fort de kan på att komma ikapp. Förutom startbidraget ska vi även ansöka om förprövning för stallet. Denna ansökan var så gott som klar med undantag av ett par ritningar. Denna kommer vi dock delvis behöva skriva om då vi insett att vi inte kan vänta på att få klart ett stall. Så vi kommer skicka in ännu en förprövning om att utöka djurantalet genom att ha utomhusburar och hägn. Spännande tider helt enkelt, häng med här och på Instagram (jegerasen) för att få uppdateringar om hur det går.